wpbf6fb837.png
wpfffcfc33.png
wp29d79c49.png














wp5533b116.gif
wpdebfb140.gif

K N G U

wpa410d6f1_0f.jpg
wp6aaadc81.png
wp85d49ef2.png

GOEDE PRESTATIES E.O.C. OP NATIONALE TURNFINALES

GOUD EN BRONS VOOR SUZAN ROMBOUTS EN LIEKE DE GROOT

 

GroteFoto-M3TAFL4O.jpg Voor Suzan Rombouts, de 9-jarige sportbelofte op het vorige Oosterhoutse sportgala, kon het seizoen niet beter eindigen dan afgelopen weekend. Tijdens haar eerste jaar in de talentendivisie (de eredivisie voor de jongste KNGU-turnsters) werd zij zondag in Haarlem kampioen bij de eerstejaars pupillen niveau 6. Daarmee zette dit Oosteindse turntalent een kroon op een jaar hard en plezierig trainen. Een dag eerder zorgde jeugdturnster Lieke de Groot al voor een uitstekende prestatie. Zij eindigde in de eerste divisie jeugd 5 op een mooie derde plaats.GroteFoto-IPPOG6UQ.jpg

 

Op zaterdag mochten maar liefst 5 EOC-turnsters aan de nationale finale deelnemen. Naast Lieke de Groot turnden ook Sarah Scharff en Majlin Huijbregts in de klasse jeugd 5, eerste divisie. In een deelnemersveld van 24 finalisten was de Oosterhoutse club dus goed vertegenwoordigd. Na de toestellen sprong en vloer wisten zij alle 3 bovenaan in het tussenklassement te eindigen. Lieke scoorde op sprong met een ruime gehoekte tsukahara 8,80 punten, slechts 0,05 punten verwijderd van de toesteloverwinning. Sarah en Majlin scoorden respectievelijk 7,90 en 8,20 punten voor hun uitvoering van de gehoekte tsukahara. Op het onderdeel vloer gaven de Oosterhoutse meisjes elkaar weinig toe. Sarah Scharff turnde een veel betere oefening dan op de halve finale, en kreeg nu 8,566 punten. Lieke de Groot en Majlin Huijbregts kwamen met ieder 8,50 punten wel héél dicht in de buurt. Op brug kwamen Sarah en Majlin niet echt tot de verwachte prestatie, vooral Majlin scoorde namelijk op de halve finale een hoog cijfer. Met alleen de evenwichtsbalk nog in het verschiet, was de tussenstand voor Lieke erg spannend, zij had met een goede oefening nog kans op een podiumplaats. Als allerlaatste turnster, als enige op de wedstrijdvloer nog in actie, moest zij haar GroteFoto-WIUD6YEZ.jpg concentratie goed vast zien te houden. Met een mooie hoge salto óp de balk en een schroefsalto er vanaf,  wist zij zelfs de beste score op dit moeilijke toestel te behalen. De 8,533 punten bleken bovendien genoeg om op de derde plaats te eindigen. Met een totaalscore van 33,933 punten bleef zij maar 0,1 punt achter op de kampioene, Anne Komman uit Heemskerk. GroteFoto-ZDWKOCGJ.jpg Beau Sieben turnt in de eerste divisie in niveau 4 net een jeugdklasse hoger. Na een 4e plaats op de halve finale kwam zij als 7e/8e geplaatste turnster in de eindronde uit. Beau mocht haar wedstrijd op sprong beginnen, en zij behaalde met 8,20 punten meteen de hoogste sprongscore. Op het toestel brug miste zij net een handstand, maar behaalde met 8,15 punten toch de 2e plaats. Jammer genoeg had Beau met een eenvoudige sprong een verkeerde voetplaatsing op de balk, en dat kostte haar een halve punt. Op vloer kwam zij weer goedGroteFoto-LGHXAOQ6.jpg in het juiste ritme. Met o.a. een mooie dubbele schroefsalto als beginserie, was haar oefening goed voor 8,533 punten. Terecht tevreden over haar goede wedstrijd, kwam zij uiteindelijk net 0,05 punten tekort voor een medaille. En dan wordt de blijdschap toch even overschaduwd door teleurstelling, terwijl de prestatie op dit hoge niveau erg goed was.

Charlotte Joosen turnde in niveau 4 bij de junioren. Zij kon met haar eindscore van 29,332 punten niet om de medailles meedoen. De beste prestatie leverde zij met haar tsukahara over het pegases: met 8,50 punten eindigde zij hier als vijfde.

 

GroteFoto-S8BZAGAB.jpg Suzan Rombouts was in eerdere plaatsingswedstrijden al tweemaal 4e geworden en eenmaal 3e. Met een goede wedstrijd kon zij bij de pupillen niveau 6  in de talentendivisie bij de beste 3 turnsters van Nederland gaan behoren. Dat het spannend zou gaan worden stond dus vooraf wel vast. Op het toestel sprong moet Suzan als verplichte onderdelen een overslag en een schroefsalto uitvoeren. Al twee wedstrijden kwam haar handstand overslag niet helemaal uit de verf, maar nu sprong Suzan erg mooi over het hoge pegases. Zij kreeg 9,25 punten voor deze sprong, en na haar salto stond zij met een gemiddelde van 9,10 punten op de 2e plaats. Op brug turnde Suzan voor het eerst een volledig programma, compleet met reuzendraai aan de hoge ligger. Na een mooie hoge losom aan de lage ligger,  lukten ook alle elementen aan de hoge ligger. Met 8,766 punten was zij de beste pupil op brug, en ook in het tussenklassement bezette Suzan plaats 1. Met ook een nieuw element op de evenwichtsbalk, boogje achterover en flikflak in serie,  ging Suzan ook hier voluit. Helaas viel zij na de flikflak van de balk, en na nog GroteFoto-PGFUUWVY.jpg een grote wiebel werd de wedstrijd weer erg spannend. Bij het ingaan van de laatste ronde waren er nog 4 kanshebsters voor de 3 medailles. Als 1e turnster op de vloer wist Suzan een mooie oefening neer te zetten, maar de score was met 7,233 punten aan de lage kant. Toch liep zij hiermee zelfs nog een beetje uit op haar naaste concurrentes, en veroverde zij het kampioenschap van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie met ruim 0,6 punt verschil met de nummer 2. Met een gouden Nederlandse leeuw om haar hals was de blijdschap bij Suzan, trainsters en hele EOC-aanhang groot.

 

 

 

 

wp31b12500.png